İEÜ Kraliyet onaylı diploma verecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İngiltere Kraliyet Onaylı Lojistik ve Taşımacılık Enstitüsü ile imzaladığı akreditasyon anlaşmasıyla yaklaşık 40 ülkede geçerliliği bulunan sertifika ve diploma programı yürütecek.

Türkiye'de ilk defa kraliyet onaylı lojistik ve taşımacılık alanında mesleki sertifika ve diploma verme yetkisine sahip olan İEÜ, yanısıra uzaktan sistemle çevre ülkelere de eğitim verecek.

İEÜ'nün akreditasyon belgesi alması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Attila Sezgin, Türkiye'de lojistik ve taşımacılık sektöründe yüksekokul, lisans, lisansüstü ve doktora programlarında eğitim veren tek üniversite olduklarını söyledi.

Türkiye'de hızla gelişen lojistik sektörüne yönelik yeni eğitim programları üzerinde çalıştıklarını belirten Rektör Sezgin, sektör çalışanlarının eğitimi için de çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Rektör Yardımcısı ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu ise Kraliyet Onaylı Lojistik ve Taşımacılık Enstitüsü'nün Türkiye temsilciliğini alarak bir ilke imza attıklarını söyledi.

Prof. Dr. Baltacıoğlu, "Enstitüyle 6 aydır yaptığımız çalışmalar sonucu sertifika ve diploma programını başlattık. Kırk ülkede geçerliliği olan diploma, Avrupa Lojistik Birliği tarafından tanınmaktadır. 4 aylık sertifika programına iyi derecede İngilizce bilen lise mezunları, meslek yüksekokulu mezunları ve sektörde yeni olan herkes katılabilir. 6 ay süren diploma programı ise orta ve üst seviye yöneticiler için planlandı." dedi.

İngiltere Kraliyeti Onaylı Lojistik ve Taşımacılık Enstitüsü Destek ve Tedarik Yönetim Merkezi Direktörü Alexander Borg da Türkiye'de bu eğitimi verecek bir üniversite arayışına iki yıl önce başladıklarını, sonunda İEÜ'ye karar verdiklerini söyledi.

Borg, "Enstitünün bütün şartlarını yerine getiren tek üniversite burasıydı. Enstitü, Kraliçe Margaret'e bağlı olarak faaliyet gösteriyor ve İngiltere hükümetine danışmanlık yapıyor. İEÜ ile uzun dönemli bir çalışma düşünüyoruz." dedi.

Önümüzdeki dönemlerde çevre ülkelerde de eğitim verme hakkını kazanan İEÜ, uzaktan eğitim programıyla Romanya, Bulgaristan, Macaristan ve diğer çevre ülkelere de eğitim verebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber